Apache Log4J 2: is jouw onderneming beschermt?

Apache Log4J: Duitsland spreekt inmiddels van een Code Rood situatie. Veel bedrijven en systemen kunnen een doelwit worden van deze hack. Wij denken zelf dat je met deze hack wel kan praten over een aanval op de ICT-wereld. Enorm veel systemen worden op dit moment gehackt of zijn de dupe van deze hack. Is jouw onderneming voldoende beschermt tegen deze nieuwe kwetsbaarheid?

Laten we beginnen met wat Log4J precies is en wat het doet. Apache Log4j is een bepaald softwareproduct dat wordt gebruikt voor het vastleggen van meldingen in software. Denk daarbij aan meldingen over inlogpogingen en dergelijke. Het probleem is dat Apache Log4J 2 in enorm veel software zit verwerkt. Je spreekt dan over duizenden softwareapplicaties. De kans dat jouw onderneming wordt getroffen is dan ook aanzienlijk hoog.

Om te zien welke software precies kwetsbaar is kan je kijken naar de volgende pagina: https://github.com/NCSC-NL/log4shell/tree/main/software. Zij houden een actuele lijst bij van alle software welke kwetsbaar is met Log4J 2. Ook beschrijven zij eventuele oplossingen en workarounds.

Om zeker te weten dat jouw organisatie niet kwetsbaar is voor Log4J2 is het belangrijk om actief je malware scanners te gebruiken. De partijen waar wij mee samenwerken voor deze scanners, zijn inmiddels bezig met het implementeren van software welke kwetsbaar is en geeft deze ook aan.

Ook is het noodzaak om je onderneming digitaal in kaart te brengen om te zien waar het precies fout kan gaan. Wij helpen je graag met het in kaart brengen van jouw onderneming en eventuele kwetsbaarheden te verhelpen. Denk niet dat je niet getroffen kan worden door deze kwetsbaarheid, duizenden bedrijven kunnen geraakt worden. Het is dus noodzakelijk om ├ęcht iets te gaan ondernemen, zodat je niet de dupe zult worden.

Neem geheel vrijblijvend contact met onze IT-specialisten op. Zij kunnen je direct helpen met het advies geven op dit gebied. Bel ons op 010 268 0300 of e-mail naar [email protected] Wij helpen je graag.